Fırında Çupra (Made by Erkan:)))

Geçtiğimiz haftasonu yağmur hiç dinmedi. Buna rağmen Pazar günü Atasoy ailesiyle çıktık keşfe. Yağmur altında simit-çay için en uygun manzara arayışına başladık. Hekimbaşı, Beykoz derken kendimizi Karlıtepe'de bulduk. Boğaz manzarasına sahip İstanbul'un gizli bir tepesi adeta. Açlığımızı biraz yatıştırdıktan sonra, baktık ki yağmur fotoğraf çekmememize izin vermeyecek, en güzeli al çupraları, mantarları, doğru eve balık ziyafetine. Ömrünün son altı ayını 3G'ye adamış olan arkadaşımız Miyase'nin de katılmasıyla birlikte güzel bir akşam geçirdik.

Fırında Çupra
MALZEMELER:

5 Adet çupra (kişi sayısına göre)
2 adet domates
2 adet sivribiber
5 diş sarımsak
2 adet California biberi
tuz, kırmızı biber, zeytinyağı, defne yaprağı

İlk önce sarmısaklar temizlenip kıyılır. Biberin çekirdekli kısmı çıkartılıp uzunlamasına ve enlemesine ortadan bölünür. Domatesler kabukları soyulmadan çok kalın olmamak kaydı ile yuvarlak olarak dilimlenir. Ince dogranmış soğanlar zeytinyağı ve pul biberle karıştılır. Temizlenmiş olan balıkların içi önü ve arkası tuzlandıktan sonra ön ve arka kısmına çaprazlamasına iki adet çizik atılır. Bu çiziklerin içine sarmısak yerleştirilir. Daha sonra iç kısmına sırası ile biberler, domates, soğan ve bir tane defne yaprağı konulur. Bir tane defne yaprağı da üstüne yerleştirildikten sonra balıklar pişirme poşetlerine konularak ağızları bağlanır. Kürdan yardımıyla 3-4 tane delik delinerek 180 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates